Om gården


Tove
Tove

Velkommen til Vestre Knolden gård.Med en fin beliggenhet i idylliske omgivelse i Rakkestad.

Når du besøker gården kan du nyte stemningen på tunet, hilse på dyr av ulike slag. Her har dyrene det godt og ikke minst god plass å boltre seg på.

Vi har grillplass med bord og benker hvor dere kan grille/spise medbrakt mat. Benytt dagen til å kjenne på stillheten, roen og harmonien som preger gårdsmiljøet.Besøksgården er tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Vi har verdens koseligste sauer, som sette stor pris på menneskelig kontakt, og kommer springende til deg når du viser de interesse. Sauer er skikkelig ålreite dyr. Vi har flotte geiter , lamaer, griser som elsker besøk. Vi har søte mjuke kaniner som er koselige å ha i fanget og høner som går rundt om på gården, spiser og koser seg, å lager smakfulle egg til oss. Vi arrangerer ulike typer gårdsbesøk og åpen gård, hvor både små og store får mulighet til å oppleve nærkontakt med dyr. En veldig populær aktivitet er barnebursdag, hvor vi legger til rette for en unik markering av barnets dag.

Når du besøker gården kan du nyte stemningen på tunet, hilse på dyr av ulike slag. Her har dyrene det godt og ikke minst god plass å boltre seg på.

Nedre låven ved tunet har vi en gapahuk for 18 personer. Flere benker og bord.Her finner du også hundene, hestene,  Kaninene.

 Eggboden er rett ved hønsehuset, hvor du vil finne ferske gode egg.

Ved den øvre låve er det tre tilgjengelige grillplasser med mange sitte plasser, samt en grillhytte for 20 voksne eller 25 barn. .På gården finner man :

Emu, Lamaer ,Geiter ,Ullgris, Hengebuksvin, Edel Gris (Tove),Kaniner, Påfugler, Katter, Fasaner, Ender, Gjess
Ara Pappegøye ( Natasha ), Høner
Bli med inn til kaninene, her kan dere sitte ned inne i burene og kose
Gå inn i innhegningen til Lamaene så dere kan hilse på de inne på tunet.

Vi arrangerer gårdsbesøk og åpen gård, hvor både små og store får mulighet til å oppleve nærkontakt med dyr. En veldig populær aktivitet er barnebursdag, hvor vi legger til rette for en unik markering av barnets dag. Ta en nærmere kikk på våre sider om hva vi kan tilby - og skulle du ha spesielle ønsker, ikke nøl med å ta kontakt

Engangsgrill er forbudt.......

Og det er ikke lov til å ha med hund på gården, da dyr går løse hos oss.

Har du lyst til å bli gårdsfadder , bidragsyter.

På Vestre knolden Gård er et fristed til dyr som lever sitt liv utenfor produksjon. Dyra har mange behov - alt fra fôr, veterinær, beitegjerder, hus/le og annet. Det koster sitt, men det er selvsagt verdt det.

Vi er så heldige at vi har mange gode støttespillere som ønsker å bidra til at dyra får leve liv som er tilpasset deres individuelle artsbehov, og det er både vi og dyrene veldig takknemlige for.

Engangsbeløp eller når man har litt ekstra å bidra med. Bruk kontonummer: 1050 21 69713, eller Vipps 560660

Alle bidrag mottas med stor takk, både fra oss og dyra.

Husk! Dersom ditt årlige bidrag til vår Forening og arbeidet for hjemløse dyr overstiger 500 kr, kan du kreve skattefradrag for gaven. Se skjema: SKATTEFRADRAG

Bilder fra Gjester. Har du bilder som er tatt på gården, å vil dele med oss. Send det på e-post vknolden@gmail.com